Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

ČETVEROGODIŠNJI MANDAT

Vanja Marušić nova-stara ravnateljica Uskoka

Autor: Hina

16.11.2022. 16:48
Vanja Marušić nova-stara ravnateljica Uskoka

Foto: Matija Habljak/PIXSELLVanja Marušić ponovno je imenovana ravnateljicom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) na vrijeme od četiri godine, priopćilo je u srijedu Državno odvjetništvo (DORH).


„Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je… donijela odluku o imenovanju Vanje Marušić, zamjenice Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske, na dužnost ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Vanja Marušić imenovana je na navedenu dužnost na vrijeme od četiri godine”, kratko je priopćio Uskok.


Marušić je za ravnateljicu Uskoka prvi puta imenovana u studenome 2018. kada je na toj dužnosti zamijenila sadašnju europsku tužiteljicu Tamaru Laptoš.
Ranije je od siječnja 2015. do prvog imenovanja obnašala dužnost županijske državne odvjetnice u Rijeci”. Široj je javnosti postala poznata kao zastupnica optužbe u antikorupcijskom postupku bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL, u koji je naknadno uključen i direktor MOL-a Zsolt Hernadi.