Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

STANJE NA CESTAMA

U priobalju jako vjetar, moguća poledica

Autor: Hina

17.12.2022. 09:00
U priobalju jako vjetar, moguća poledica

Foto: Arhiva ZL/Marin GospićZbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Lipovac i naplatne postaje Lipovac, u smjeru Bregane, vozi se jednim prometnim trakom, uz ograničenje brzine 60 km na sat, izvijesti je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, a uz kišu povremeno pada susnježica i snijeg. Na cestama u Gorskom kotaru mjestimice ima ugaženog ili razmočenog snijega.


U priobalju puše jak vjetar. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica.
Zbog vjetra na  A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).


Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj i Ličko-senjskoj županiji.


Na graničnim prijelazima Bajakovo (Batrovci) i Tovarnik (Šid) na izlazui su višesatna čekanja za teretna vozila. Trajektna linija 831 Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ uspostaviti će se u 16 sati s polaskom iz Dubrovnika.