Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PRAVA ZIMA

U Imotskom čak 25 centimetara snijega, ima ga i na otocima

Autor: Hina

21.01.2023. 14:49
U Imotskom čak 25 centimetara snijega, ima ga i na otocima

Foto: HAKCijela Imotska krajina je pod snijegom, njegova visina dostiže i 25 centimetra, ali sve su ceste na području splitsko-dalmatinske županije očišćene i prohodne za promet, doznaje se voditelja zimske službe Županijskih cesta u Splitu Petra Vuletića.


Snijeg je u nekim dijelovima Imotske krajine napadao i do 25 centimetra visine te u pojedinim zaseocima otežava izlazak žitelja iz kuća, ali sve smo ceste uspjeli očistiti od snijega i one su prohodne za pomet, rekao je Hini Vuletić.


Izvijestio je da je na terenu 25 kamiona i ralica koji na području Splitsko-dalmatinske županije čiste snijeg s prometnica i bacaju na njih sol. Dodao je da je mehanizacija zimske službe Županijskih cesta raspoređena od kaštelanskog zaleđa, preko sinjskog područja te u Imotskoj krajini, Vrgoračkom području i i Omiškom zaleđu.
“Intervenirali smo i na otoku Braču gdje je također bilo oborina snijega”, kazao je Vuletić.


Portal Istramet navodi kako će pahulja poslijepodne i navečer biti i u Rijeci.


“Pretežno oblačno vrijeme, poslijepodne i navečer uz obalu Kvarnera uz mogućnost snijega nošenog burom. U Gorskom kotaru padat će snijeg, naročito navečer. Puhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim, a na Kvarneru orkanskim udarima”, navodi portal.


Snijeg će poslijepodne pojačati na području Gorskog kotara.


“Uskoro kreće zatrpavanje Gorskog kotara. Samo do sredine nedjelje moglo bi pasti više od 40 mm u obliku snijega”.