Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

BOŽINOVIĆ POTVRDIO

Turudić će dobiti policijsku zaštitu: ‘Čuo sam se s njim, sigurno mu nije svejedno nakon svega’

Autor: P. N.

23.03.2024. 14:30
Turudić će dobiti policijsku zaštitu: ‘Čuo sam se s njim, sigurno mu nije svejedno nakon svega’

Foto: Davor Kovačević / Josip Regović PIXSELLPotpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je danas u izjavi za medije da će sudac Ivan Turudić koji bi u svibnju trebao stupiti na dužnost glavnog državnog odvjetnika dobiti policijsku zaštitu, nakon što je jučer objavljeno da je mu je propucan automobil. Turudić je, podsjetimo, primijetio u rodnoj Virovitici primijetio da ima neka oštećenja na vozilu.


Odvezao je auto na servis gdje su mu našli dva zrna od metka.


“Čuo sam se s njim. Sigurno mu nije svejedno, ali on je iskusan čovjek i zna se nositi s izazovima. Zaštita? Koliko znam, nakon ovog što se dogodilo, policijska prosudba ide u tom smjeru, da će mu nakon svega trebati zaštita”, otkrio je Božinović.
Kaže da se nada da će kriminalistička istraga dovesti do odgovora kako je i pod kojim okolnostima došlo do propucavanja.


“Ako su dva metka na jedan cilj, očito se radi o namjernom propucavanju, ali te okolnosti još treba utvrditi. Preuranjeno je za donositi nekakve zaključke. Ovo je faza izvida, a izvidi su tajni i više od toga u ovom času ne mogu reći”, dodao je Božinović.


Upitan je i za teze prema kojima se radi o “fake newsu”.


“To više govori o njima. To su vjerojatno oni koji su i u nekim drug situacijama umanjivali ono što se događa u društvu. Neću ničim podgrijavati ovu atmosferu. Vidimo da se sije velika količina mrženje, pogotovo s lijevog spektra i njihovog navodnog kandidata za premijera. Ta količina mržnje može izazvati reakcije”, rekao je.