Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

simply the best

Turistička zajednica grada Gospića osvojila nacionalno godišnje priznanje „Simply the best“

Autor: Marin Smolčić

12.04.2024. 13:51
Turistička zajednica grada Gospića osvojila nacionalno godišnje priznanje „Simply the best“

Foto: Marin SmolčićUzrečica „Nije ni Lika što je nekad’ bila“ zadnjih godina najbolje definira sve sadržaje i životne nijanse najveće kontinentalne turističke destinacije Hrvatske. Pri tome se svakako ističe turizam kao gospodarska grana s najvećom ekspanzijom. Turistička zajednica grada Gospića ponosno je primila nacionalno godišnje priznanje “Simply the best” za svoju manifestaciju “Tesla Power of Lights“. Ovo priznanje, dodijeljeno u kategoriji „Manifestacija“, odražava izvanrednu kreativnost, inovativnost, pravu poplavu dobrih ideja  i kontinuirani razvoj u unapređenju turističke ponude ove destinacije.


Manifestacija “Tesla Power of Lights” postala je sinonim za atraktivnost turističke ponude Gospića, obogaćujući posjetiteljima iskustvo koje se pamti. Kroz svoje svjetlosne instalacije, ova manifestacija tijekom tri dana održavanja ne samo da slavi nasljeđe Nikole Tesle, već i oživljava duh inovacije i tehnološkog napretka koji je Teslina genijalnost donijela svijetu. Ovaj spektakl svjetla postao je nezaobilazna točka na turističkoj mapi Hrvatske, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta. Ovo je tek jedna uspjela epizoda puno šire turističke slike koju nam je istaknula Maja Strilić, dugogodišnja direktorica Turističke zajednice grada Gospića.


-U proteklim godinama svi smo u kontekstu turizma jako puno naučili. Usporediti turističku ponudu i sliku Gospića danas i u vremenu od prije 20-ak godina nemoguće je gledajući s puno aspekata. Ta razlika najbolji je dokaz da bez mnogih ulaganja, učenja, smišljanja sadržaja kako bismo postali atraktivnija destinacija, nema niti pozitivnih pomaka. Pri tome smo zadržali mnoge dosadašnje goste, ali stekli i nove.
Sve ovo se odražava na stalnom porastu broja noćenja na ovome području pa smo lani u  Gospiću i okolici   zabilježili 48 711 noćenja. Osim turističke branše pri tome su pomogli svi, stvarajući nove sadržaje i znatne pomake kako bi se gost na ovome području osjećao što ugodnije, uz moštvo sadržaja koji tome idu u prilog. Osim ponuđenih sadržaja znatno se povećala kvaliteta gastro-ponude, broj i sadržaj mnogih etno-manifestacija, uređenje Gospića i ukupni mentalitet ove sredine, zadovoljno govori Maja Strilić.


Tesla je bio i ostao sjajan brend


Nagrada “Simply the best” nije samo priznanje za jednokratni uspjeh, već i za dugotrajne napore i predanost Turističke zajednice grada Gospića u podizanju kvalitete turističke ponude. Ovo priznanje dodjeljuje se kontinuirano od 2010. godine, a činjenica da je Gospić dobio ovu prestižnu nagradu govori dovoljno  o konzistentnoj izvrsnosti i visokim standardima koje ova destinacija održava.


Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia prepoznali su, ne samo sjajnost manifestacije “Tesla Power of Lights”, već i njen značaj za promociju Hrvatske kao ukupne turističke destinacije koja nudi nezaboravna iskustva. Kroz manifestaciju “Tesla Power of Lights”, Gospić ne samo da slavi svoju prošlost, već i gleda prema budućnosti s optimizmom i inovativnošću.