Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

NEOBIČNO

Tko stoji iza prosvjeda svinjogojaca? Nitko od njih nije prijavljen kao – svinjogojac

Autor: P. N.

29.11.2023. 08:40
Tko stoji iza prosvjeda svinjogojaca? Nitko od njih nije prijavljen kao – svinjogojac

Foto: Davor Javorović/PIXSELLTko uopće prosvjeduje? Prosvjednici tvrde da su samo nezadovoljni svinjogojci i poljoprivrednici, no pita li se resornu ministricu i premijera, radi se o političkim aktivistima, javlja Dnevnik.hr.


U Hrvatskoj se svinje uzgajaju na ukupno 21.988 gospodarstava, a lani je ukupno bilo registrirano 869.886 svinja. Najviše u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje se nalazi i zona zabrane prometovanja i klanja svinja.


No među svim tim svinjama nema onih šefa prosvjednika, barem ne u službenom registru.
“Tomislav Pokrovac uopće nije svinjogojac, niti je bio. On kaže, jesam li dobro čula, da ima jednu svinju? Njega uopće nema u registru. I jedna svinja mora se prijaviti”, izjavila je u Dnevniku Nove TV Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.


Osim njega, još je nekoliko osoba poznato javnosti. Josip Juretić čak je objavio i kandidaturu za predsjednika, no nije skupio potpise. Tu je i Robert Schwartz kojeg je policija okarakterizirala kao jednog od organizatora anti-COVID prosvjeda zbog čega je bio i priveden. Dražen Strukar iz Cerne u nedjelju je izjavio da “njegove svinje više ne mogu čekati”.


U utorak je potvrđeno u Ministarstvu poljoprivrede da nitko od nabrojanih, uključujući i vođu Tomislava Pokrovca, nije prijavljen kao svinjogojac!