Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

POSLJEDICE NEVREMENA

Snažni vjetar u više županija: Padala stabla, oštećeni krovovi

Autor: Hina

04.02.2023. 17:36
Snažni vjetar u više županija: Padala stabla, oštećeni krovovi

Foto: Dubravka PetricJak vjetar u subotu je ostavio trag u brojnim županijama, od Osječko-baranjske do Krapinsko zagorske i Grada Zagreba, gdje je jedna osoba ozlijeđena, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite. U Zagrebu je jedna osoba ozlijeđena te je Županijski centar 112  na mjesto događaja odmah uputio hitnu medicinsku pomoć.


Centar je prijepodne zaprimio više dojava građana o padu stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanju dijelova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova.


Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra oštećen dalekovod te su bez struje Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec. U Zagrebačkoj županiji do prekida u opskrbi električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.
Isti problem zabilježen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana. Županijski centar 112 Vukovar do 13 je sati zaprimio 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra, a Centar u Virovitici 30-ak.


O srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete dojave je dobio   Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stupovima.