Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

KOSTRENA

Sjajan početak nove sezone nordijskog hodanja

Autor: Portal ZL

17.03.2024. 15:46
Sjajan početak nove sezone nordijskog hodanja

Foto: KŠR GorovoPrva nedjelja nove sezone programa nordijskog hodanja i pješačenja, kao nastavka odlične višegodišnje suradnje TZO Kostrena te KŠR Gorovo i Nordic Walking Teama Opatija, pokazala je i dokazala da je ovaj program itekako pronašao svoje mjesto u Kostreni.


Preko šezdeset sudionika okupilo se na Žurkovu, a sunčan dan još je više upotpunio odlično raspoloženje sudionika koji se, pod vodstvom nekoliko licenciranih vodiča na Paladi izveli vježbe zagrijavanja i pripreme za hodanje, a potom krenuli na atraktivnu stazu Žurkovo (JK Galeb) – Viktor Lenac – šumski put – Solin – trim staza – Sopalj – Stipići – Rožmanići – Put mora – Žurkovo. Organizatori su se za početak nove sezone odlučili na ovu zahtjevnu stazu dužine 13,2 km, a sudionici su se pokazali spremnima za izazove te su stazu savladali za 3:15 sati hoda. I vratili se na Žurkovo puni utisaka.


Vjeruju da će tako biti i ubuduće jer program ove godine donosi ukupno šest nedjelja na različitim stazama i potrajat će do 28. travnja. Već naredne nedjelje, 24. ožujka program će se uklopiti i u manifestaciju „Ususret Uskrsu“ te će hodači biti dio proslave i posjetit će prostor ispred Narodne čitaonice.
Stoga najavljuju da će kostrenski program nordijskog hodanja i pješačenja i dalje plijeniti pozornost punom snagom.