Petak, 23. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarski političar

Šime Erlić izabran za novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU

Autor: Hina

17.01.2023. 16:16
Šime Erlić izabran za novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU

Foto: Davor Kovačević/NLŠime Erlić dobio je u utorak povjerenje Hrvatskog sabora da preuzme Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU nakon čega je položio prisegu.


Dobio je glasove 77 od ukupno 151 zastupnika, koliko ih ima Sabor. Jedan zastupnik bio je suzdržan , a 51 je bio protiv.


Na novoj dužnosti naslijedio je Natašu Tramišak koju je premijer Plenković razriješio dužnosti u sklopu najnovije mini rekonstrukcije Vlade.
Erlića je u ponedjeljak za novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU podržao i saborski Odbor za regionalni razvoj i fondove EU sa sedam glasova za i jednim protiv, onim Sanje Radolović iz SDP-a.


Predstavljajući ga na nagležnom saborskom odboru premijer Andrej Plenković naglasio je kako je važno da se Hrvatska ravnomjerno regionalno razvija. Istaknuo je kako je cijela Erlićeva karijera bila vezana za politiku regionalnog razvoja i korištenje fondova EU.


Naime, Erlić je do sada bio državni tajnik u Ministarstvu, prije toga je radio u županijskoj agenciji za regionalni razvoj i u upravnom odjelu za EU fondove Grada Zadra.


Šime Erlić rođen je u Zadru 1985. godine, diplomirani je ekonomist, oženjen je i ima troje djece. Član je Predsjedništva HDZ-a te predsjednik zadarske gradske organizacije HDZ-a. Također, član je Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo inovacije i investicije.


Prema imovinskoj kartici vlasnik je stana u Zadru, veličine 50 metara četvornih vrijednog 697.500 kuna i automobila Peugeot 5008 vrijednog 170.000 kuna.


Od 2021. obveznik je dva kredita – u Privrednoj banci Zagreb u iznosu od 40.000 eura i drugog u OTP banci u iznosu od 102.900 kuna.