Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

NISKOTARIFNI PRIJEVOZNIK

Ryanair najavio 6 novih linija iz Hrvatske, tri su iz Zadra

Autor:

28.12.2022. 21:52
Ryanair najavio 6 novih linija iz Hrvatske, tri su iz Zadra

Foto: ReutersNiskotarifni europski prijevoznički div, Ryanair već dugi niz godina posluje u Europi, a od lipnja 2021. i u Hrvatskoj.


Da promet ide odlično potvrđuju i najave za sljedeću ljetnu sezonu kada irski avioprijevoznik koji nudi niske cijene planira pokrenuti još sedam linija u regiji, od toga čak šest u Hrvatskoj.


Zrakoplovi tipa Boeing 737 kapaciteta od oko 180 putnika tako će od ožujka, odnosno lipnja i srpnja češće prometovati hrvatskim nebo, javlja Večernji list.
Početak operacija na linijama iz Pule prema Njemačkoj očekuje se u ožujku, prema Poljskoj u lipnju.


Prema istim zemljama u lipnju kreću i linije iz Zadra iz kojeg će se još moći i do Italije što će biti moguće od srpnja i iz riječke zračne luke. Kada se zbroje sve Ryanairove najave to izgleda ovako:


– od 26. ožujka: Pula – Dusseldorf (Weeze)


– od 2. lipnja: Pula – Katowice, Zadar-Rzeszow


– od 3. lipnja: Zadar-Munster


– od 4. lipnja: Zadar – Milan


– od 3. srpnja: Rijeka – Bergamo


Sedma linija prometovat će iz Crne Gore, točnije iz Podgorice prema Gdansku, ali nije isključeno da će se u narednim danima objaviti još poneka linija.


No, dio putnika opravdano je skeptičan zbog načina na koje niskotarifne kompanije poput Ryanaira, Wizzaira, Jet2 i sličnih posluju, odnosno otkazuju letove u zadnji trenutak ukoliko nisu zadovoljni popunjenosti zrakoplova (eng. load factor).


Visok Load factor jedan je od razloga zašto spomenute kompanije nude cijene puno niže od konkurencije u avijaciji, piše Večernji list.