Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

DOBRODOŠLICA

Riječki dio spasilačkog tima po povrtaku iz Turske dočekan na Čavlima

Autor: P. N.

19.02.2023. 12:51
Riječki dio spasilačkog tima po povrtaku iz Turske dočekan na Čavlima

Foto: PGŽČlanovi hrvatskog tima za spašavanje državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, koji je nakon razornog potresa upućen u Tursku u petak se se tijekom poslijepodnevnih sati vratio svojim domovima. Tim od 41 osobe i sedam pasa iz Rijeke, Zagreba i Osijeka odradio je ono što je trebalo i ono što se moglo, ali svi navode da su razaranja još puno gora nego li ih se može prikazati u medijima, piše na stranici Primorsko-goranske županije.


Foto PGŽ

Nažalost operacije spašavanja su završene, a započele su akcije raščišćavanja. Svi ističu da su usprkos obuci i informiranju što ih čeka na terenu bili šokirani razinama razaranja i stanjem na terenu. Kada se tome pridodaju tuga i bol obitelji onih koji su ostali pod ruševinama, navode da su veliki dio vremena i sami radili sa suzama.


U bazi na Čavlima pored obitelji i najmilijih, riječki dio tima dočekali su predstavnici Primorsko-goranske županije predvođeni pročelnikom Ureda Županije Goranom Petrcom te Grada Rijeke, kao i mnogobrojni mediji, a osim brojnih zagrljaja veselje je najviše izmamio poseban poklon za četveronožne junake ove priče.


Foto PGŽ