Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

MZO

Raspisuje se natječaj za 12 tisuća državnih stipendija

Autor: Hina

12.10.2023. 17:31
Raspisuje se natječaj za 12 tisuća državnih stipendija

Foto: Mateo Levak/NLMinistarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) raspisuje natječaj za dodjelu 12.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2023./2024. studentima u redovitom statusu koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, a rok za podnošenje prijave je 3. studenoga do 12 sati.


Državne stipendije, kako navodi MZO, dodjeljuju se studentima u redovitom statusu na sveučilišnim prijediplomskim studijima, sveučilišnim diplomskim studijima, sveučilišnim integriranim prijediplomskim i diplomskim studijima, stručnim kratkim studijima, stručnim prijediplomskim studijima i stručnim diplomskim studijima slabijega socio-ekonomskoga statusa.


Stipendije se također dodjeljuju studentima u redovitom statusu na sveučilišnim prijediplomskim studijima, sveučilišnim diplomskim studijima, sveučilišnim integriranim prijediplomskim i diplomskim studijima, stručnim kratkim studijima, stručnim prijediplomskim studijima i stručnim diplomskim studijima koji su djeca osoba poginulih, umrlih ili nestalih te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata, djeca civilnih osoba poginulih, umrlih ili nestalih u Domovinskom ratu, djeca civilnih invalida iz Domovinskog rata i civilni invalidi iz Domovinskog rata, studenti koji su djeca smrtno stradalih osoba čija je smrt nastala zbog ozljede na radu za vrijeme obavljanja poslova.
Natjecati se također mogu i studenti s invaliditetom i studenti koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na doktorske studije na poslijediplomskoj razini.


Za dodjelu državne stipendije mogu se prijaviti studenti koji su hrvatski državljani, državljani države članice Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije ili osobe u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, studenti u redovitom statusu na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj.


Detaljne informacije o natječaju mogu se pogledati na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja.