Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

brinje

Radno proljeće u Općini Brinje unatoč različitim stranačkim bojama

Autor: Marin Smolčić

20.04.2024. 11:41
Radno proljeće u Općini Brinje unatoč različitim stranačkim bojama

Foto: Marin SmolčićDokazi za česti  „politički ekumenizam“ i suradnju unatoč različitim stranačkim bojama najbolje očituju u se u Ličko-senjskoj župniji gotovo posvuda, a naročito u  Općini Brinje. Tamošnji načelnik Zlatko Fumić predsjednik je Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke, a na zadnjim parlamentarnim izborima koalicija predvođena HDZ-om osvojila je u ovoj općini zavidnih 68,40 posto glasova. Načelnik Fumić u svakom razgovoru ističe besprijekornu suradnju sa županom ličko-senjskim Ernestom Petryjem (HDZ).


„Svima nama kojima je stalo do napretka, do stvaranja što boljih uvjeta života  naših građana, svima nama su stranačke boje svakako važne, ali nikako nisu presudne. Suradnju sa županom Petryjem i resornim Ministarstvima ocijenio bih najvećom mogućom ocjenom. Ukupna suradnja je doista vrhunska, uz uspješan plasman svih naših projekata koji to i zaslužuju.


Većina općina u Ličko-senjskoj županiji neperstano su velika gradilišta. Tako su i prvi dani proljeća u Općini Brinje započeli  s radovima na više lokacija, a  sve građane posebno vesele nedavno  započeti radovi na Dječjem vrtiću „Tratinčica“. Dodatak ovoj radosnoj vijesti je činjenica kako je riječ o radovima na proširenju vrtića za još jednu vrtićku skupinu te opremanju prostora namijenjenog za boravak najmlađih i njihovih teta. Planirani rok izvođenja radova je godinu dana.
Također su započeti radovi na asfaltiranju cesta koje je bilo potrebno jer su postojeće ceste bile u lošem stanju. Asfaltirana je cesta u Stajnici u zaseoku Sertići – Sveti Petar i Čarapovo Selo. Ovome svakako treba dodati da će se u skorom razdoblju  nastaviti s asfaltiranjem ostalih potrebnih cesta. U tijeku su radovi na okolišu crkve Svetog Antuna Padovanskog u Letincu gdje će se proširiti parking kao i sam ulaz, okoliš crkve te će se riješiti problem oborinske odvodnje. Isto tako moramo napomenuti kako je u postupku Javna nabava za niz projekata. Neki od projekata su izgradnja Kulturnog centra u Jezeranama, izgradnja Sportske dvorane u Križpolju te multifunkcionalno nogometno igralište u Brinju.


Općina Brinje dobila je pozitivnu odluku za projekt Energetska obnova zgrade sportskog rekreacijskog centra u Brinju čija je ukupna vrijednost projekta 200.000 eura“, istaknuo je načelnik Zlatko Fumić.


Isto tako naveo je da će novo asfaltirane ceste svakako poboljšati kvalitetu života građana ove općine te su ljepša slika ovoga kraja. Načelnik je naveo kako su započeti radovi istodobno zadovoljstvo i izazov s obzirom na skromni proračun Općine Brinje.


-Zadovoljstvo naših građana i osluškivanje njihovih potreba je upravo ono što me veseli i pokreće pa ću na tome uvijek aktivno raditi, naveo je načelnik Zlatko Fumić koji je načelnik Općine Brinje treći mandat zaredom, dok je u jednom mandatu obnašao dužnost predsjednika Općinskog vijeća Brinje.