Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

KOMENTAR ANALITIČARA

Puhovski o Penavi: “On je nesuvisli desničar, nema kapacitet za nacionalni rang”

Autor: Portal Novi list

23.04.2024. 14:12
Puhovski o Penavi: “On je nesuvisli desničar, nema kapacitet za nacionalni rang”

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, Arhiva NLIvan Penava danas je održao konferenciju za medije na kojoj je objasnio polazišne točke za pregovore njegove stranke oko sastavljanja većine.


Njegov nastup je za N1 komentirao Žarko Puhovski.


“Doslovce je rekao novinarki: “Nemojte mi amputirati da sam ljut.” Možda bi trebalo amputirati iz javnog života takav način ponašanja, ali to je naprosto politička danost”, kazao je Puhovski.
Ustvrdio je potom da je Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao.


“Već nekoliko godina govorim da on nema kapacitet političara nacionalnog ranga”, smatra Puhovski.


Dodaje i da Penava nije u stanju jasno rastumačiti u čemu je problem DP-a s SDSS-om.


Argumente koje pritom iznosi su pisanje tjednika Novosti i to što je nekadašnji predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović bio gradonačelnik Vukovara tijekom srpske okupacije grada.


“Trideset godina nakon Drugog svjetskog rata takve se teme na zapadu Europe uopće više nisu postavljale.


Penava je, jednostavno rečeno, nesuvisli desničar.


Diljem Europe imamo poplavu novih ili renoviranih desničarskih opcija, ali ovakva niska razina desničarenja je, bojim se, ipak hrvatska specifičnost”, smatra Puhovski.


“Ako je toliko spretan u pregovorima kao što je bio spretan na konferenciji za medije, onda će pregovori biti gotovi danas popodne.


No, vjerojatno će tamo biti neki spretniji ljudi poput Marija Radića koji će kontrolirati dijalog, za razliku od Penave koji nije u stanju kontrolirati ni svoj monolog.


Nakon Tihomira Oreškovića i Tomislava Karamarka nismo imali političara na nacionalnoj razini s tako oskudnim verbalnim komunikcijskim kapacitetom i to je u ovom trenutku doista zabrinjavajuće”, zaključio je Puhovski za N1