Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ALEKSEJ OREL

Pronađen je pulski aktivist, u kritičnom je stanju

Autor: P. N.

11.08.2023. 12:17
Pronađen je pulski aktivist, u kritičnom je stanju

Foto: Milivoj Mijošek/GIPulski aktivist Aleksej Orel jutros je pronađen živ na području Svetice u Šišanu. Nestao je pred dva dana, a jutros u 8.20 sati pronašli su ga vatrogasci.


U induciranoj komi


Bio je u polusvijesti i dehidriran i hitno je prebačen u bolnicu. Nažalost, iz Inicijative za Lungomare, čiji je član, javljaju da je Orel u kritičnom stanju.


“Aleksej je jako kritično, teška obostrana upala pluća, na respiratoru je i u induciranoj komi”, objavila je Inicijativa.

Poznati pulski fotograf i aktivist u srijedu poslijepodne iz centra grada udaljio se u nepoznatom smjeru. U potrazi za 47-godišnjakom, uz brojne policijske snage, uključili su se HGSS, dobrovoljna vatrogasna društva i skupina volontera.


Borba za zaštitu obale


Podsjetimo, Aleksej Orel bio je angažiran u više akcije borbe za javni interes, kad je u pitanju zaštita obalnih zona, ali i okoliša, kako u Puli, tako i diljem Istre.


Zajedno s Inicijativom za Lungomare pokrenuo je referendum protiv gradnje Hotela Valkane, na najočuvanijoj pulskoj šetnici. Premda su uspjeli skupiti potpise za održavanje referenduma, na referendumu nije skupljen dovoljan broj glasova protiv izgradnje hotela.