Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Utvrđene nepravilnosti

Predloženo poništenje odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru Alberi

Autor: P. N.

21.07.2023. 18:46
Predloženo poništenje odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru Alberi

Foto: GIMinistarstvo mora, prometa i infrastrukture provelo je upravni nadzor nad radom Grada Umaga u postupku donošenja Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja – Alberi, Savudrija (Umag), prilikom kojeg su utvrđene brojne nepravilnosti i nezakonitosti u postupku davanja predmetne koncesije te je predloženo donošenje Rješenja o poništenju Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru, kao i raskidanje Ugovora o koncesiji.


Upravnim nadzorom, koji je proveden temeljem zaprimljene predstavke, obuhvaćen je postupak donošenja Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja – Alberi, Savudrija (Umag) od 19. srpnja 2021. godine i Ugovora o koncesiji, zaključenog temeljem donesene Odluke.


S obzirom da su uvidom u cjelokupnu dokumentaciju utvrđene brojne nepravilnosti i nezakonitosti u postupku davanja predmetne koncesije, predložene su slijedeće mjere.  Nadležnom tijelu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture predloženo je donijeti Rješenje o poništenju Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja – Alberi, Savudrija (Umag) i Rješenje o poništenju Obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru od  25. ožujka 2021.
Gradonačelniku  Grada Umaga naloženo je da, u roku od 30 dana od dana zaprimanja rješenja, raskine Ugovor o koncesiji za gospodarsko korištenje pomorskog dobra – Alberi, Savudrija (Umag) te o istome obavijesti Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.