Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

ličko senjska županija

Potpisani Ugovori s poduzetnicima koji koriste usluge Razvojnog centra

Autor: Marin Smolčić

20.12.2022. 13:32
Potpisani Ugovori s poduzetnicima koji koriste usluge Razvojnog centra

Foto: Marin Smolčić

U multimedijalnoj dvorani Razvojnog centra Ličko-senjske županije  održano je svečano potpisivanje ukupno 18 ugovora o subvencioniranju troškova poduzetnicima za korištenje poslovnog prostora ove ustanove.


Beneficija  će se vršiti temeljem usvojenog Programa poticanja razvoja malog gospodarstva Ličko-senjske županije od 2022. do 2025. godine. Župan ličko-senjski Ernest Petry ovom se prilikom zahvalio poduzetnicima koji su se odlučili na ovakav korak.


-Ravnatelj ove ustanove Mile Milković dao je doista veliki doprinos da se u ovome centru uspostavi rad i suradnja sa što većim brojem poduzetnika. Zbog toga je Ličko-senjska županija osigurala dodatna sredstva kako bi se Razvojni centar opremio i dao bolje uvjete za poduzetničke potrebe. Od hladnjača, uređaja za proizvodnju čipsa, do sušara.


U proračunskim sredstvima za narednu godinu osigurali smo nove financijske mogućnosti za još bolje opremanje ove ustanove, a krajnjim korisnicima omogućili još bolju upotrebu dodatnih sadržaja. Razvojni centar Ličko-senjske  županije će već od početka naredne goddine započeti postupke javne nabave za nove sadržaje i opremu.


Iako je naša županija po proračunskim sredstvima jedna od siromašnijih ipak nastojimo pomoći razvoju poduzetništva na ovim prostorima, čak i više nego li neke bogatioje županije, istaknuo je župan Ernest Petry.


Ukupni iznos dodijeljenih potpora za navedenu namjenu u 2022. godini je 126.773,52 kn, a potpore su odobrene za subvencioniranje troškova najma poslovnog prostora i savjetodavnih usluga, poduzetničkog inkubatora, stanarima i za sufinanciranje troška najma opreme u poluindustrijskom postrojenju obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji su sa Razvojnim centrom Ličko-senjske županije ugovorili godišnje korištenje zbog prerade svojih proizvoda.
Ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije Mile Milković zahvalio se na povjerenju poduzetnika i pozvao ostale koji imaju potrebe da se koriste resurskima ove ustanove. Uz župana Ernesta Petryja današnjem događaju bile su nazočne njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić i pročelnica samostalnog Odjela za gospodarstvo Ana Rukavina Stilinović.


U ovoj ustanovi urede trenutno koriste mnoge agencije i poduzeća, dok su u prerađivačkim djelatnostima najzastupljeniji poljoprivrednici koji prerađuju voće i povrće.