Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

ličko-senjska županija

Potpisani Ugovori o financiranju nekolicine korisnika županijskog Proračuna

Autor: Marin Smolčić

12.01.2023. 12:59
Potpisani Ugovori o financiranju nekolicine korisnika županijskog Proračuna

Foto: Marin Smolčić

U sali za sastanke Ličko-senjske županije održano je danas  svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava iz Proračuna Ličko-senjske županije za 2023. godinu.


Ugovore su potpisali predstavnik HGSS-Stanice Gospić Josip Brozičević, predsjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Milan Jurković, predsjednik Županijskog društva Crvenog križa Vlado Brkljačić i predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević.


Uoči potpisivanja Ugovora župan Ernest Petry naglasio je važnost djelovanja ovih zajednica i udruga.


– Zahvaljujem vam na vrlo učinkovitoj i korektnoj suradnji na svim poljima vašeg djelovanja. Za vaše potrebe u 2023. godini  izdvojili smo povećana sredstva u odnosu na prošlu godinu. Moram reći da ćemo kao i prije za vaše interventne potrebe  izdvajati dodatna sredstva tako da ne brinete o tome već kao i do sada odlično realizirate sve svoje zadaće i aktivnosti. Ovo govorim jer Ličko-senjska županija trenutno financijski vrlo dobro stoji.


Potpisivanjem današnjih Ugovora HGSS će dobiti 17 500 eura, Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije 103 220 eura, Zajednica sportova Ličko-senjske županije 90 917 eura, Županijsko društvo Crvenog križa 37 100 eura i Zajednica tehničke kulture 5 318 eura.


Na ovaj način su ovi korisnici županijskog Proračuna dobili od 11 do 57 posto više sredstava nego li lani, naglasio je župan Petry uoči potpisivanja Ugovora vrijednih ukupno 354 155 eura.


Župan Petry je napomenuo i važnost jučerašnjeg sastanka održanog u Ministarstvu regionalnog razvoja i Fondova EU gdje je zaključeno kako će se kroz projekt Brdsko planinskih područja osigurati paket mjera na koji će se Ličko-senjska županija javiti za 11 jedinica lokalne samouprave, uz dijelove Karlovačke županije i Općine Gračac.


Petry ovaj financijski paket  smatra iznimno važnim jer će dodatno pospješiti realizaciju brojnih projekata na ličkom području.