Subota, 13. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

primio skijaški savez

Plenković: “Snježna kraljica ostaje brend Zagreba i Hrvatske”

Autor: Hina

23.12.2022. 22:04
Plenković: “Snježna kraljica ostaje brend Zagreba i Hrvatske”

Foto: TwitterPredsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u petak u Banskim dvorima predstavnike Hrvatskog skijaškog saveza.


Uz predsjednika Vlade sastanku su prisustvovali i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, te ministar financija Marko Primorac.


Delegaciju Hrvatskog skijaškog saveza predvodili su predsjednik saveza Miho Glavić, direktor alpskih reprezentacija Vedran Pavlek, te Ante i Ivica Kostelić.
“Uz financijsku podršku Vlade RH i ministarstva turizma i sporta i ove godine održat će se Snow Queen Trophy, svjetsko natjecanje u skijanju.


Snježna kraljica ostaje brend Zagreba i Hrvatske,” objavio je premijer Planković na svom twitter profilu.


Ove će sezone Sljeme ponovo ugostiti najbolje svjetske slalomašice, već 19. put zaredom u kalendaru Svjetskog kupa, i to po prvi puta na dvjema utrkama ženskog slaloma koje se održavaju 4. i 5. siječnja.


Utrka prvog ženskog slaloma održat će se u srijedu, 4. siječnja s početkom prve vožnje u 12.30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomašica starta u 16.30 sati. Drugi ženski slalom na rasporedu je u četvrtak, 5. siječnja u nešto kasnijem terminu, pa će tako prva vožnja započeti u 15 sati, a druga u 18 sati.