Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

premijer

Plenković odgovorio Milanoviću: Sve što je tražio od SOA-e, to je i dobio

Autor: P. N.

29.02.2024. 20:13
Plenković odgovorio Milanoviću: Sve što je tražio od SOA-e, to je i dobio

Foto: Davor Kovačević/NLPremijer Andrej Plenković tijekom posjeta Varaždinskoj županiji komentirao je zadnju izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića oko dogovora za novog šefa SOA-e.


“Sve što je tražio od SOA-e je i dobio. Ne vidim što mu je to SOA trebala dati, a da mu nije dala.


Važno je za hrvatsku javnost da vidimo razliku, imate Vladu koja je konstruktivna i ponaša se u zaštiti nacionalnih interesa, uz respekt hrvatske vojske i jednaku vrstu respekta imamo i prema sigurnosno obavještajnoj agenciji”, rekao je Plenković, prenosi N1.


Ne vidi problem
Dodao je da tu ne vidi problem.


“Ne gledamo na ljude koji su profesionalci u kontekstu neke trampe nego u smislu sposobnosti, rada i doprinosa u kontekstu nacionalne sigurnosti. Nema to nikakve veze s izborima”, dodao je.


Podsjetimo, iz Ureda predsjednika RH ranije je priopćeno da predsjednik Zoran Milanović pozdravlja odluku Vlade RH da predloži general-bojnika Tihomira Kundida, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, ali dogovor o imenovanju ravnatelja SOA-e u ovom trenutku ne postoji.


O aferi VAR


Novinari su ga upitali i o aktualnoj aferi VAR.


“Nema potrebe da kao predsjednik Vlade zauzimam nikakve strane. To nije tema s kojom se bavi Vlada”, rekao je Plenković, prenosi N1.


Na komentare oporbe o mogućem datumu izbora odgovorio je: “Neka oni kažu što god žele, to je njihov posao.”