Petak, 31. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A

Plenković o obuci ukrajinskih vojnika: “To je ispravno, sve drugo bi bilo nemoralno”

Autor: Hina

28.11.2022. 19:18
Plenković o obuci ukrajinskih vojnika: “To je ispravno, sve drugo bi bilo nemoralno”

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELLU središnjici HDZ-a održana je sjednica šireg Predsjedništva stranke. Premijer Andrej Plenković u izjavi za medije osvrnuo se na teme o kojima su razgovarali na sjednici, javlja N1.


Osvrnuo se i na susret s bavarskim premijerom i austrijskim kancelarom


“Zadovoljni smo i posjetom terminalu LNG-a u Omišlju. Ogroman interes i jedne i druge zemlje za suradnju po pitanju povećanju kapaciteta LNG terminala”, kazao je Plenković
Dotaknuo se i rasprave o prijedlogu sudjelovanja Hrvatske u obuci ukrajinskih vojnika koja se očekuje u srijedu.


“Podsjećam da ovo nije nikakva vježba koja će trajati dva tjedna, nego misija koja će trajati najmanje dvije godine te u kojoj će sudjelovati mnoge zemlje. Imat ćemo vrlo zanimljivu raspravu i glasanje na tu temu.


Smatramo normalnim i prirodnim ako je nekom okupiran teritorij, stradalo je puno ljudi, organizirani su lažni referendumi, ako se nekom uništava energetska infrastruktura, ako se zbog toga svi mi suočavamo s krizama, sve su to stvari koje utječu na naš život.


Postoji i naše iskustvo kada smo bili žrtva velikosrpske agresije. Smatram da je naša odluka ispravna, moralna, sukladna međunarodnom pravu i zastupa hrvatske interese. Sve što ovdje radimo je jedino ispravno i jedino moguće. Sve drugo što bi činili bi bilo nemoralno i krivo.


Svi će članovi vladajuće većine biti za, a kako će oporbeni zastupnici glasati, nije naš problem. To je njihov problem, njihova tema i odgovornost. Njih morate pitati.


Imate pojedine oporbene stranke koje na nizu drugih pitanja vape za odlučivanjem umjesto Vlade. Ovdje se najradije ne bi miješali. To su ovi isti koji su prije mjesec dana radili selfije s Ruslanom Stefančukom, predsjednikom Vrhovne rade Ukrajine. Sada je prilika da se taj selfi i aplauz pretoči u dio preuzimanja političke odgovornosti”, rekao je pa dodao da su tvrdnje da time dovlačimo rat u Hrvatsku smiješne i jadne, piše N1.