ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Plenković o imenovanju u VSOA-i: ‘To je na Milanoviću, a sam svoj dio papira potpisao’

Autor: P. N.

06.08.2023. 17:08
Plenković o imenovanju u VSOA-i: ‘To je na Milanoviću, a sam svoj dio papira potpisao’

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELLPredsjednik Vlade Andrej Plenković s članovima Vlade došao je u Sinj na 308. Sinjsku alku. Prije Alke razgovarao je s novinarima, javlja Televizija N1. Plenković je uoči Alke izjavio da je to dio naše tradicije koja se održala u kontinuitetu. “Zadovoljstvo mi je da Vlada podržava ove aktivnosti, a posebno mi je bilo drago da smo podržali posjet Alkara u Badenu i Beču”, rekao je.


Na pitanje jesu li zatoplili odnosi s predsjednikom Milanovićem rekao je kako se uvijek kulturno pozdrave na Oluji i na Alci.


“Hoće li on potpisati odluku o VSOA-i? To je na njemu, mi smo usuglasili i ja sam svoj dio papira potpisao, bilo bi dobro da i on jer su ostala četiri radna dana. Vlada i danas radi, održat ćemo telefonsku sjednicu da pomognemo Sloveniji i poslat ćemo jedan helikopter koji će im pomoći u prijevozu stvari i pomoći”, dodao je.
Što se tiče privođenja HOS-ovca uoči Oluje rekao je da je to posao policije, a ne Vlade.


Tvrdi da 90 posto svih imenovanja unutar oružanih snaga su na stolu Milanovića. “Ne ponaša se sukladno zakonu jer traži nekakav paket. To je možda u njegovoj glavi, ali toga nema u zakonu”, napomenuo je.


Na pitanje o čemu su jučer pričali na Oluji samo je kroz osmijeh odgovorio: “Honeymoon (eng. medeni mjesec)”.