Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

oglasio se Lovrinčević

‘Ovo je propagandno-obavještajna operacija. Istina često nije ono što se servira’

Autor: P. N.

14.12.2023. 11:54
‘Ovo je propagandno-obavještajna operacija. Istina često nije ono što se servira’

Foto: Screenshot Linkedin / H. Puklavec PIXSELLBivši savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića Jurica Lovrinčević danas se opet oglasio o takozvanoj aferi Mreža. Oglasio se na svojem profilu na društvenoj mreži Linkedin, u postu kojeg je nazvao “Propagandni Pothvat Dezinformiranja”. Skraćenica u naslovu – PPD – pritom je prilično znakovita.


Prenosimo ga u cijelosti.


“Osnova svake propagande je zamotati zrno istine u hrpu laži koje odgovaraju nečijem interesu. Ovo je operacija u koju je, vidim, upregnuto mnoštvo medijskih kuća i pojedinaca koji se jako trude od hrpe laži stvoriti “istinu” za jednokratnu upotrebu. S obzirom na širinu, žestinu i koordinaciju ovog napada jasno je da su se dugo pripremali za ovo.
Krenimo od e-maila koji se spominje, a koji ovdje vidite u izvornom obliku. E-mail je upućen meni i Davoru Šternu, a medijska operacija gura priči o “Jurici i Davoru” (Filipoviću).


E-mail postoji. E-mail nema veze sa Davorom Filipovićem.


E-mail je obavijest mađarskog energetičara te osobnog prijatelja Davora Šterna kojom mene i njega obavještava o napisima u mađarskom tisku.


Ovaj e-mail i način na koji se njime manipulira samo je kap u moru ove propagandno-obavještajne operacije koja ima cilj zaštititi ogromni privatni interes na štetu hrvatske države.


Stoga sve što će uslijediti iz tog smjera gledajte s rezervom jer istina često nije ono što vam se servira”, napisao je Lovrinčević.