Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

LIKA QUALITY

Odrađeno snimanje promotivnog materijala za sustav Lika Quality

Autor: Marin Smolčić

15.05.2024. 16:45
Odrađeno snimanje promotivnog materijala za sustav Lika Quality

Foto: MARIN SMOLČIĆ



U organizaciji klastera Lika Destination i Poljoprivredne zadruge Lika COOP danas je održano fotografiranje i snimanje za buduće promotivne materijale sustava Lika Quality, kao i za promociju čitave destinacije Lika. U ugodnoj atmosferi i dobrom društvu, u kušaonici Stilanova Lika u Vukšiću pored Perušića, napravljeni su novi promotivni materijali koji će služiti svim dionicima destinacije za bolju promidžbu i osvještavanje o utjecaju turizma i današnjeg stila života na klimatske promjene u Lici. Događaj je organiziran u sklopu projekta “Klimatske promjene u Lici” koji je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Jedan od ključnih detalja koja razlikuje destinaciju Lika od ostalih destinacija je činjenica da u Lici utjecaj čovjeka i modernog stila života još uvijek nije tako značajan i intenzivan kao u drugim regijama. To je privilegija koju Ličani imaju jer im omogućuje da žive i rade u okolini koja je ekološki vrlo očuvana.


U skladu s tim, u ličkoj regiji se i dalje njeguju tradicionalni stilovi života koji su usklađeni s prirodnim okruženjem, navikama ljudi i dostupnim sirovinama  i namirnicama. Zahvaljujući tome i danas se u skladu s današnjim uvjetima njeguju neki od stilova života pa se zahvaljujući tome ovdje uzgaja zdrava hrana s oznakom Lika Quality i svjedočimo očuvanosti prirode. Pri tome organizatori najavljuju nove promotivne materijale koje će šira javnost uskoro imati priliku vidjeti.