Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

mito i korupcija

Nova velika akcija USKOK-a, uhićen bivši HDZ-ov gradonačelnik

Autor: Hina

11.07.2023. 08:43
Nova velika akcija USKOK-a, uhićen bivši HDZ-ov gradonačelnik

Foto: Patrik Macek/PIXSELLU akciji Uskoka i policije u utorak ujutro uhićeni su, među ostalima, bivši gradonačelnik Požege i županijski sudac iz Slavonskog Broda, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi. Prema prvim, još službeno nepotvrđenim informacijama, uz Darka Puljašića je uhićen sudac Predrag Dragičević.


Uhićene se, kako se doznaje, tereti za primanje i davanje mita te pogodovanje oko zapošljavanja. Od ranih jutarnjih sati u Slavoniji su u tijeku pretresi domova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni.


Nakon toga očekuje ih ispitivanje na policiji i Uskoku koji potom treba odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor. Policija i Uskok još se nisu službeno oglasili o slučaj.
U travnju ove godine osječki Županijski sud osudio je Puljašića i njegova dogradonačelnika Marija Pilona na djelomično uvjetnu kaznu zbog optužbi da su namještali natječaje za energetsku obnovu zgrada u Požegi.


Uskok je u sprnju 2022. podigao optužnicu protiv Puljašića te dvojice policajaca koje je navodno poticao da mu odaju podatke iz istrage u kojoj ga se sumnjičilo za namještanje natječaja.