Četvrtak, 30. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

O ANTIKORUPCIJSKOM VIJEĆU

"Ne pratim što rade na Vijeću, imamo većih prioriteta"

Autor: Portal ZL

14.11.2022. 18:16

Foto: Arif SitnicaOdržana je sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a nakon koje je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković dao izjavu za medije. Govorio je o proračunu za 2023. koji je prvi u “novim okolnostima”.


“Ulazak u Schengen, ulazak u eurozonu… Naravno da smo uzeli u obzir tu činjenicu, proračun je, vidjeli ste, cijeli u eurima”, rekao je Plenković.


Takoeđer je rako kako “nema nikakvih saznanja” o tome da su bivši članovi uprave INA-e tužili tvrtku. “Nikako ne komentiram. To je stvar INA-e. To je pitanje između njih i INA-e”, rekao je Plenković.
Najavljujući sutrašnji aktualac rekao je da će odgovoriti na sva pitanja oporbe i “predstaviti hrvatskim građanima postignuća rada Vlade”.


Što se tiče Antikorupcijskog vijeća, ponovio je kako se neće odazvati. “Imate zaključak Odbora za Ustav i Poslovnik da je to protuposlovnički. Tu nema nikakvih promjena niti će ih biti.”


“Da vam iskreno kažem, niti ne pratim to što oni rade jer je krajnje nebitno jer imamo puno većeg posla, prioriteta, bavimo se našim programom, agendom, našim ciljem, da građani imaju jeftiniju struju i plin, da osiguravamo gospodarski rast od šest posto… Činimo što je naša zadaća. Oporba radi svoje, mi radimo svoje, ljudi će na kraju kad dođe vrijeme, kad su izbori, ocijeniti tko im je bolji, draži, simpatičniji” rekao je na kraju Plenković.