Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

DOBILA NOMINACIJU

Nathalie Rayes trebala bi biti nova američka veleposlanica u Hrvatskoj

Autor: Hina

03.05.2023. 09:32
Nathalie Rayes trebala bi biti nova američka veleposlanica u Hrvatskoj

Foto: ReutersAmerički predsjednik Joe Biden nominirao je u utorak Nathalie Rayes za novu veleposlanicu u Hrvatskoj, objavljeno je na stranici Bijele kuće.


“Duboko sam počašćena da sam nominirana za veleposlanicu u Hrvatskoj. Zahvaljujem za mogućnosti da služim svojoj zemlji. Ako budem potvrđena, radit ću na jačanju naših važnih odnosa s narodom i vladom u Hrvatskoj”, napisala je Rayes na Twitteru.


Rayes je trenutno među ostalim predsjednica i izvršna direktorica Latino Victoryja, članica upravnog vijeća američkog Instituta za mir kao i čelnica skupine HOPE (Hispanas Organized for Political Equality).
Dosad je služila u veleposlanstvu SAD-a u Kairu, a radila je i kao zamjenica predstojnika ureda gradonačelnika Los Angelesa gdje je upravljala Uredom za međuvladine odnose, međunarodnu trgovinu i protokol i uspostavila prvi Ured za imigrantske poslove u Los Angelesu.


Autorica je brojnih publikacija, primila je mnoga priznanja tijekom svoje karijere, te tečno govori španjolski i služi se arapskim, stoji na stranici Bijele kuće.


U američkom veleposlanstvu u Hrvatskoj trenutno je otpravnik poslova Mark Fleming.