Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

BIVŠA MINISTRICA

Nataša Tramišak ostaje vjerna HDZ-ovoj stegi, zakačila se s Dalijom Orešković i poručila

Autor: Hina

09.02.2023. 14:27
Nataša Tramišak ostaje vjerna HDZ-ovoj stegi, zakačila se s Dalijom Orešković i poručila

Foto: Patrik Macek/PIXSELLBivša ministrica Nataša Tramišak brzo se adaptirala na ulogu saborske zastupnice i redovito sudjeluje u raspravama. Tako se danas, tijekom rasprave o kandidatima za novog predsjednika i članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, pridružila kolegama iz HDZ-a u kritikama Dalije Orešković da je svoj mandat na čelu ovog tijela iskoristila kao lansirnu rampu za političku karijeru.


Dalija Orešković nije bila zadovoljna istupom Nataše Tramišak i otvoreno joj je rekla da je više od nje očekivala nakon što je smijenjena s ministarske dužnosti.


– Kao predsjednica Povjerenstva ona je donosila politički motivirane odluke. Poznato je kako se tada tretiralo predstavnike naše političke opcije, a kako se ljudima iz opciji lijevog spektra dopuštalo da budu u sukobu interesa. Profesionalnost i stručnost Povjerenstva sigurno je nagrđena dok mu je Dalija Orešković bila predsjednica, ocijenila je Nataša Tramišak.
Uslijedio je brzi odgovor zastupnice stranke Centar.


– Gospođo Tramišak, nadala sam se da ćete se držati riječi da ćete se u Saboru ponašati po svojoj savjesti. Nekako ste se dobro, dobro uklopili u ovu mašineriju HDZ-a.


Imate li možda i vi neki problem, pa se bojite da će vas sada istraživati ista tijela koja vašu prethodnicu istražuju zbog malverzacija s europskim fondovima, upitala je Dalija Orešković HDZ-ovku koja je na mjestu ministrice EU fondova naslijedila Gabrijelu Žalac.


Nataša Tramišak odgovorila joj je da “nema straha od bilo kojeg tijela” i ponovila da je Dalija Orešković koristila dužnost predsjednice Povjerenstva za vlastitu političku promociju.


Nekoliko zastupnika HDZ-a priskočilo je u pomoć Nataši Tramišak u verbalnom okršaju s Dalijom Orešković. Može se stoga zaključiti da su neutemeljene bile sve spekulacije da bi Nataša Tramišak, ogorčena zbog toga što ju je premijer Andrej Plenković smijenio, mogla u Saboru kršiti stranačku stegu.