Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

-1 C°

OBARAJU REKORDE

Na produljeni vikend na Plitvicama gotovo 13.000 posjetitelja

Autor: Marin Smolčić

02.11.2022. 14:14
Na produljeni vikend na Plitvicama gotovo 13.000 posjetitelja

Foto: Marin SmolčićLijepi i topli dani ove jeseni idealni su za boravak u prirodi što se na poseban način odrazilo na posjetu NP Plitvička jezera proteklih dana. Krcate izletničke staze, električni brodovi koji voze bez prestanka i prepuni panoramski vlakići-samo su potvrdili pretpostavke o uspješnoj turističkoj sezoni koja se ove godine uvelike produljila. Pojašnjava nam ovo i glasnogovornik JU NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.


– Sa zadnjim vikendom dosegnuli smo 1.133 000 posjetitelja, uz najave odličnog bookinga do konca mjeseca studenog koji svakako obećava. Samo protekloga produljenog vikenda posjetilo nas je 12 700 gostiju. Ono što nas posebno oduševljava jest činjica da su to uglavnom bili domaći gosti, uglavnom obitelji s malom djecom. Tek je zanemarivo bilo stranaca, pri čemu treba istaknuti posjetitelje iz Slovenije.


Narednih pet mjeseci cijena ulaznica za odrasle snižena je na 80 kuna po osobi, što je svakako dodatni motiv da bi se nastavila i intenzivirala odlična dinamika posjeta nacionalnom parku.
Doista je ovih dana bilo impresivno gledati obitelji s malom djecom koje su u malenim drvenim čamcima doslovno osvojile naše najveće jezero Kozjak, napominje glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.