Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Čelnica GLAS-a

Mrak Taritaš: Plenković kriv za kašnjenje obnove

Autor: Hina

14.06.2023. 14:46
Mrak Taritaš: Plenković kriv za kašnjenje obnove

Foto: Patrik Macek/PixsellČelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš u srijedu je je ustvrdila da je za kašnjenje i za način na koji se odvija obnova poslije zagrebačkog i petrinjskog potresa, “isključivo kriv premijer Andrej Plenković” jer je “želio u godini pred izbore otvarati radove”.


„O obnovi naš premijer neko vrijeme nije želio govoriti, a sad je došlo vrijeme da kao paun hoda i hvali se. Novci iz Fonda solidarnosti su potrošeni i dobro je da jesu, no nekoliko je pitanja na koje treba dati odgovor. Prvo je na što su potrošeni? Znam da se obnavlja knjižnica u Bjelovaru, a potresa tamo nije bilo”, izjavila je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Saboru.


Zamislite, dodala je, da su radovi bili prije godinu dana, koliko je povećana cijena radova i materijala u tih godinu dana i što se sve moglo napraviti. Mrak Taritaš kako kako je  najvažnije da je premijer držao onog nesposobnog i korumpiranog Darka Horvata, onda je stavio Paladinu, koji je odmah imao uteg oko noge i nije radio ništa.
„Dakle, premijer je želio da u godini pred izbore otvara radove i njegova je odgovornost zašto obnova nije krenula na vrijeme i zašto su rezultati tek sada”, rekla je.


“Za to vrijeme mu je sadašnji ministar Bačić cijelo vrijeme sjedio u Saboru i bio na raspolaganju, da je premijer htio da obnova ide, Bačić je mogao biti ministar već dvije-tri godine i već je moglo biti značajno drugačije”, poručila je čelnica GLAS-a.


Mrak Taritaš ponavlja da je za način na koji se obnova odvija i kako kasni je isključivo kriv premijer Plenković. “Ali na ključna pitanja još uvijek ne daje odgovore, između ostalog, što s ljudima koji još čekaju svoje pravo na dom”, rekla, zaključila je.