Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

niz reakcija

Milanovićeva izjava o Kosovu izazvala veliko odobravanje u srpskim medijima

Autor: Hina

30.01.2023. 17:31
Milanovićeva izjava o Kosovu izazvala veliko odobravanje u srpskim medijima

Foto: ReutersPažljivo ću pogledati izjavu predsjednika Republike Hrvatske, izjavio je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon ocjene Zorana Milanovića da je Kosovo “oteto od Srbije”.


“Vidio sam u jednoj rečenici šta su mediji prenijeli, volio bih u cijelosti vidjeti tu izjavu hrvatskog predsjednika”, rekao je Vučić na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu.


On je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s češkim predsjednikom Milošem Zemanom u Beogradu istaknuo da će “s pažnjom pogledati” izjavu hrvatskog predsjednika o Kosovu.
Milanović je ranije danas ocijenio da će se Rusija pozvati na aneksiju Kosova i da “Krim više nikada neće biti Ukrajina”.


“Ja stojim iza Kosova i podržavam ga.. Ali tko je anektirao Kosovo? Međunarodna zajednica i mi. Oteto je od Srbije. (…) Nije aneksija, nego otimanje, dio teritorija koji je izvučen iz Srbije. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat.


Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego cijelog koncepta u kojem netko misli da ima pravo na sve kad mu to odgovara, a kad to onaj drugi radi – onda je to kriminal”, rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u Litvu.


Milanovićeva izjava o Kosovu izazvala je i veliku pažnju i odobravanje u srpskim medijima.