Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

SLUČAJ POGIBIJE NAVIJAČA

Medved: Tražimo od Grčke pravično suđenje hrvatskim državljanima

Autor: Hina

15.08.2023. 15:00
Medved: Tražimo od Grčke pravično suđenje hrvatskim državljanima

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELLPotpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u utorak u Mariji Bistrici da Vlada od Grčke traži da se svim hrvatskim državljanima koji su u grčkim zatvorima osiguraju sigurnost i pravično suđenje. Govoreći o trenutnoj situaciji vezanoj uz hrvatske navijače koji su nakon velikih izgreda u Ateni, uoči utakmice AEK-a i Dinama, uhićeni i upućeni u grčke zatvore, Medved je naglasio da su Vlada, poglavito Ministarstvo vanjskih i europskih poslova putem veleposlanika u Ateni i Ministarstvo pravosuđa i uprave čitavo vrijeme u kontaktu s grčim vlastima.


“Ono što svakako stavljamo na prvo mjesto je pravičnost suđenja i sigurnost naših državljana koji se nalaze u Grčkoj”, kazao je Medved novinarima u Mariji Bistrici uoči središnje mise u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.


Komentirao je i činjenicu da su brojni hrvatski gradovi i općine blagdan Velike Gospe proglasili sajmenim danom, što je učinio i načelnik Općine Marija Bistrica, Josip Milički.
“Kada smo pisali taj zakon, predvidjeli smo ovo i to je u skladu sa zakonskim odredbama. Poštujući tradiciju i običaje, načelnik općine je konzumirao tu zakonsku mogućnost i u tome nema zaista ništa sporno. Važno je da se svi pridržavaju zakona”, istaknuo je Medved.


Kazao je i da se dolaskom u Mariju Bistricu imao priliku uvjeriti koliko su domaći OPG-ovci zadovoljni velikim brojem posjetitelja, odnosno prodajom svojih tradicionalnih proizvoda, a novinare je zanimalo smatra li da treba mijenjati zakon.


“Zakon je vrlo jasan, spojio je obiteljske vrijednosti i poslovni sektor. Uvjeren sam da će biti prihvaćen u našem društvu upravo taj okvir i ako ćemo baš danas o Mariji Bistrici, koliki broj vjernica i vjernika je danas ovdje. Da nije taj zakon na snazi, koliki broj bi ih danas trebao biti na poslu”, rekao je Medved.


Naglasio je kako je riječ o uravnoteženom pristupu između onoga što se zahtijeva kroz poslovni sektor, odnosno gospodarstvo, ali i obiteljske vrijednosti koje omogućavaju obiteljima da na blagdane i nedjeljom mogu biti kod kuće.


“Tih 16 radnih nedjelja se kroz godinu organizira tako da se uravnoteženo pristupa vrijednostima koje su u hrvatskom društvu”, zaključio je Medved.