Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA

Medved čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Autor: Hina

04.08.2023. 09:51
Medved čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELLPotpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku hratskim braniteljima te obiteljima poginulih, nestalih i umrlih branitelja u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice VRO Oluja.


“Hrvatska zahvaljuje svim svojim braniteljima koji su bili spremni na najveću žrtvu za našu slobodu i neovisnost”, napisao je u čestiki Medved, dodajući da na temeljima te žrtve danas živimo u Hrvatskoj i za Hrvatsku.


Ministar je naglasio da je hrvatski narod u Domovinskom ratu pokazao hrabrost i odlučnost da sam odlučuje o svojoj sudbini i da je spreman obraniti i osloboditi svoju domovinu, pa i umrijeti da bi Hrvatska živjela.
“Našoj generaciji pripala je povijesna uloga ostvariti težnju hrvatskog naroda o samostalnoj državi, što smo pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i uspjeli”, rekao je ministar, dodavši da su ih domoljublje i snaga zajedništva vodili do konačne pobjede čija je kruna Vojno-redarstvena operacija Oluja.


Zastava na vrhu kninske tvrđave, naglasio je, označila je ostvarenje povijesnog sna hrvatskog naroda – slobodnu Hrvatsku, a za taj san ginuli su najhrabriji hrvatski sinovi.


Ministar je poručio da je zajedništvo koje su tada izgradili najveća snaga te ga njeguju za generacije kojima u nasljeđe ostavljaju slobodnu domovinu.


“Neka se Lijepom našom ponosno zavijore hrvatske zastave. Budimo ponosni i dostojno proslavimo krunu svih naših pobjeda, u mislima na sve koji nisu dočekali ovaj dan, a kojima smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost”, poručio je ministar.