Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

objavio morh

Konferencija za novinare o padu MiG-a u 19 sati na Plesu

Autor: Hina

06.12.2022. 17:49
Konferencija za novinare o padu MiG-a u 19 sati na Plesu

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELLU vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu večeras u 19 sati održat će se konferencija za medije vezano za pad aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) MiG-21 u utorak popodne tijekom planske obučne aktivnosti, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).


Tiskovna konferencija održat će se u vojarni na Plesu uslijed novonastalih okolnosti, odnosno pronalaska pilota HRZ-a te njihovog prijevoza u bolnicu u Zagreb.


Nazočit će ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.
Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 dvosjed, srušio se danas tijekom planske obučne aktivnosti u Virovitičko-podravskoj županiji.


Oba pilota su se uspješno katapultirala i prizemljila te su u stabilnom stanju. S mjesta nesreće prevezeni su u Zagreb gdje ih je dočekao ministar obrane Mario Banožić, priopćio je MORH.


Na mjesto nesreće radi potrage i spašavanja odmah su bila upućena dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171, pripadnici Pukovnije Vojne policije te bespilotne letjelice.


Angažirane su bile i operativne snage sustava civilne zaštite: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, a na teren su upućeni i policijski službenici i lovci.