Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Vlada misli ozbiljno?

Josip Pavić postao državni tajnik, posebno zaduženje bit će mu ulaganja u stadione

Autor: Alen Plahinek

19.12.2022. 11:43
Josip Pavić postao državni tajnik, posebno zaduženje bit će mu ulaganja u stadione

Foto: Vedran Karuza/NL/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Vlade Josip Pavić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu turizma i sporta. Josip Pavić će biti zadužen za područje sporta, a osobito za realizaciju ulaganja u stadione te sportsku infrastrukturu od nacionalnog značaja.


On je i dosad bio posebni savjetnik ministrice Nikoline Brnjac, a sada očito dobiva dodatne i sasvim konkretne ovlasti i obveze. Pavić je inače proslavljeni hrvatski vaterpolisti, koji je igrao u splitskom Jadranu iz kojeg je potekao, te poslije Mladosti.
Osvajač je čak dvaju olimpijskih odličja – zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016. Bio je prvak svijeta u Melbourneu 2007. te prvak Europe u Zagrebu 2010. Godine 2012. FINA ga je službeno proglasila za najboljeg vaterpolista na svijetu, a iste je godine bio drugi najbolji u Europi.


Nakon osvajanja bronce hrvatske nogometne reprezentacije u Katru ponovno je naglašena potreba da Hrvatska konačno dobije moderan i dostojan nogometni stadion, a Pavić će biti zadužen upravo za taj segment.


“U 2023. godini krećemo u izgradnju stadiona u Zagrebu, u obnovu Poljuda i ostalih stadiona na kojima igra hrvatska reprezentacija”, kazao je u nedjelju na dočeku Vatrenih predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.
“Mislim da je konačno stiglo vrijeme za stadion, a i ova bronca iz Katra je potvrda toga. Dobio sam uvjerenje od zagrebačkoga gradonačelnika i premijera da 2023. godini krećemo u izgradnju stadiona u Zagrebu, u obnovu Poljuda i ostalih stadiona na kojima igra hrvatska reprezentacija. Vidjeli ste kako izgledaju stadioni u Katru i stvarno je došlo vrijeme da nogometni navijači u Hrvatskoj dobiju dostojni dom”, kazao je Kustić.