ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

jazz

Jazz s potpisom Valerije Nikolovske

Autor: Portal ZL

22.04.2024. 12:35
Jazz s potpisom Valerije Nikolovske


U sklopu ciklusa Klub zadarske koncertne sezone, u četvrtak, 25. travnja nastupit će Trio Valerije Nikolovske. Koncert će se održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom u 20 sati.


Trio u sastavu Valerija Nikolovska (vokal), Viktor Lipić (klavijature) i Janko Novoselić (bubnjevi) izvest će program pod nazivom “Jazz s potpisom” koji osim autorskih kompozicija Valerije i Viktora čine i skladbe domaćih skladatelja Mire Kadoića, Igora Geržine i Vladimira Mirčete. Valerija Nikolovska jedna je od naših najcjenjenijih blues/jazz pjevačica. Publika ju pamti po suradnji s grupom Mayales, te kao vokalnu trenericu u trećoj sezoni TV showa “The Voice Hrvatska”, a jazz poklonici poznaju je kao vrsnu interpretatoricu blues, jazz i soul standarda te autorske glazbe. Snimila je dva samostalna albuma – The Bright Side of the Blues (2000.) i Open (2004.) – kao i album Well paid Girl (2015.) s Viktorom Lipićem i Jazz orkestrom HRT-a. Valerija je nominirana za diskografsku nagradu Porin 1999. za najbolji ženski vokal. Dobitnica je novinarske nagrade Crni mačak za ženski vokal 2000. i 2001. godine. Surađivala je s mnogim domaćim i stranim glazbenicima (Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Meri Cetinić, Ivana Kindl, Kristijan Beluhan, Matija Dedić, Elvis Stanić, Majke, Dino Dvornik…).


Ulaznice su dostupne na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, te u fizičkoj prodaji od utorka, 23. travnja, od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info-pultu Providurove palače. Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr. S nestrpljenjem vas očekujemo na svim programima!