ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

HAK

Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac

Autor: Hina

10.04.2023. 09:56
Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac

Foto: Ivan JAMIČIĆJak vjetar usporava promet na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brzine, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).


Na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) te dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između
Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila. Kolnici su mjestimice mokri i skliski.


Danas od 14 do 23 sata zbog uskrsnih blagdana na pojedinim važnijim cestama u Istri i priobalju zabranjen je promet teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i DC1. U pomorskom prometu nema poteškoća.


Na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom čekanja su od 30 minuta do jedan sat.