Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

0 C°

POLICIJA PROVJERAVA

Istražuju se okolnosti pogibije dvoje pirotehničara u Čanku: ‘Tamo je najzahtjevnije’

Autor: Hina

24.02.2023. 14:40
Istražuju se okolnosti pogibije dvoje pirotehničara u Čanku: ‘Tamo je najzahtjevnije’

Foto: Arhiva nlPotpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak kako je u tijeku očevid kojim se istražuju okolnosti pogibije dvoje pirotehničara kod Gospića, nakon čega će policija u koordinaciji sa DORH-om doći do odgovarajućih zaključaka.


“Lička županija, s obzirom na prirodu rata i činjenicu da je teren vrlo zahtjevan, spada u one županije koje su najviše kontaminirane i samim tim zbog prirode terena posao pirotehničara je tamo najzahtjevniji”, ocijenio je Božinović.


Izrazio je sućut obiteljima 35-godišnje pirotehničarke i 44-godišnjeg pirotehničara koji su u srijedu poginuli u Čanku prilikom razminiranja minskog polja, podsjetivši da je razminiranja Hrvatske pokrenuto u 14 županija, a danas ih je šest još uvijek minski sumnjivo.
Nakon primopredaje nabavljenih policijskih motocikala iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Božinović je naglasio kako su posljednje dvije županije koje su proglašene sigurnima od minske opasnosti Zadarska (2021.) i godinu dana kasnije Požeško-slavonska.


Govoreći o slučaju trovanja hranom zagrebačkih policajaca u njihovoj kantini, Božinović je istaknuo kako se u tom slučaju provode izvidi.


MUP ima visok standard u zaštiti sigurnosti hrane


“MUP ima visok standard u zaštiti sigurnosti hrane i namirnica. Provode se izvidi, a želim naglasiti da su se isti artikli koristili na više mjesta gdje se priprema hrana za policajce, ali se samo u jednoj kantini to dogodilo”, rekao je i dodao kako je riječ o osam policajaca koji nisu hospitalizirani niti imaju ozbiljnih tegoba.


“Nešto se očito dogodilo na tom mjestu”, kazao je Božinović


Zagrebački policajci otrovali su se hranom u srijedu nakon što su jeli krumpir salatu u restoranu Policijske uprave zagrebačke u Nehajskoj ulici, iz koje su rekli kako je do daljnjeg obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju su obaviješteni sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo.


Upitan za ocjenu stanja sigurnosti na predstojećem nogometnom derbiju između Dinama i Hajduka, koji će se održati u nedjelju u Maksimiru, Božinović je rekao da su pred utakmicu održani sastanci na dnevnoj razini.


”Siguran sam da su analizirane sve teme i kritične točke vezane za policijski rad. Policija ne može bez suradnje s klubovima i navijačima”, zaključio je.