Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

BORBA ZA RADNIKE

Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1.200 eura. Evo koji je uvjet

Autor: Hina

29.02.2024. 15:42
Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1.200 eura. Evo koji je uvjet

Foto: Marijan Susenj/PIXSELLHrvatska pošta će poštare, dostavljače tiskovina i vozače nagraditi s dodatnih 1.200 eura jednokratno krajem godine, ako u tvrtki ostanu do kraja godine, a to će dobiti i budući radnici na tim radnim mjestima koji se zaposle najkasnije do kraja lipnja 2024., izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske pošte.


Riječ je, kako navode iz Pošte, o radnim mjestima za koja već imaju pogodnosti i povećana primanja i na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem.


Takvih radnika imaju trenutno nešto više od 3000, od ukupnih nešto više od 8850, kažu na upit Hine iz Hrvatske pošte. Na pitanje kolika je prosječna plaća u Hrvatskoj pošti, odgovaraju da se kreće oko tisuću eura.
“Hrvatska pošta kao i brojni drugi poslodavci već dulje vrijeme ima u određenim područjima izazove s nalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacijom. Svjesni kako je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika, u zadnje dvije godine pokrenula je brojne inicijative za njihovo zadržavanje”, ističu iz Hrvatske pošte.


U ožujku 2024. tako će svim radnicima Hrvatske pošte opet rasti plaća, i to, kažu, treći puta u posljednjih šest mjeseci, što je rast od ukupno 25 posto.


Rast primanja započet je 2022., kada je plaća za tadašnjih 8000 radnika na operativnim poslovima povećana 20 posto, pri čemu naglašavaju da se poštaricama i poštarima godišnje isplaćuju i tri jednokratne prigodne nagrade (uskrsnica, božićnica i regres).


“Radnici na operativnim radnim mjestima uz redovitu plaću svaki mjesec dobivaju i varijabilnu nagradu za učinkovitost.


Dodajmo tomu sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, karticu MultiSport, ali i povećanje participacije za prijevoz i prehranu te posebnu nagradu za uspješnost koja ovisi o ispunjenju godišnjih ciljeva i može dosegnuti iznos mjesečne neto plaće uplatom u treći mirovinski stup”, ističu iz Hrvatske pošte.