Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Zastupnik Socijaldemokrata

Hajduković pokreće inicijativu za opoziv Hrvoj Šipek

Autor: Hina

11.02.2023. 20:10
Hajduković pokreće inicijativu za opoziv Hrvoj Šipek

Foto: Patrik Macek/PIXSELLZastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković najavio je u subotu kako u Saboru pokreće inicijativu za opoziv glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek jer je, kako je rekao Hini, “izgubila i ono malo autoriteta i integriteta i ne može se staviti na čelo borbe protiv korupcije”.


“Glavna državna odvjetnica je lagala Saboru i javnosti, čime je izgubila i ono malo autoriteta i integriteta i ne može se staviti na čelo borbe protiv korupcije”, izjavio je Hajduković pozvavši ‘sve zastupnike bez obzira pripadaju li oporbi ili vladajućima’ da podrže njegovu inicijativu.


Svjestan je, kazao je, kako je prijedlog za razrješenje glavne državne odvjetnice u nadležnosti Vlade, no smatra bi da prikupljeni potpisi trebali biti poruka i Vladi i Hrvoj Šipek da ne uživa povjerenje.
Vrijeme je da se vidi podržavamo li borbu protiv korupcije samo načelno. Bit će prilike da zastupnici pokažu što misle o Hrvoj Šipek već u petak u Saboru na glasanju o Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2021., poručuje Hajduković


Iz prepiske koju je ovih dana objavio RTL vidi se da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek u dva navrata komunicirala s Josipom Rimac dok je bila državna tajnica. U prosincu 2018. godine s tadašnjom državnom tajnicom dogovarala je razgovor o koeficijentima za državne odvjetnike i kasnije oko Hrvatskih šuma. Međutim, u saboru je na pitanje Mostova zastupnika Nikole Grmoje rekla da nikada s njom nije komunicirala, osim kada je bila gradonačelnica.