Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

zrinjevac

[FOTO] U Zagrebu otvorena izložba u spomen legendarnom Krešimiru Ćosiću

Autor: Portal ZL

26.05.2024. 14:12
[FOTO] U Zagrebu otvorena izložba u spomen legendarnom Krešimiru Ćosiću

Foto: Udruga Dani Krešimira ĆosićaNa dan kada se obilježava 29 godina od smrti košarkaške legende Krešimira Ćosića, u zagrebačkom Parku Zrinjevac, otvorena je izložba na otvorenom koja prikazuje život jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša. Izložba je otvorena u organizaciji Udruge “Dani Krešimira Ćosića”, a otvorena je do 29. svibnja.


– Krešo je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj i svjetskoj povijesti košarke. Povodom tog održava se ova izložba na otvorenom. Građani Hrvatske, ali i gosti, ovom izložbom dobit će uvid u život moga oca. Posebno mi je drago da će se nove generacije i na ovaj način upoznati s Krešinom ostavštinom, izjavila je Ana Ćosić Pajurin.


 
Izložbu čini 10 velikih panoa, svaki od njih prolazi jedno životno razdoblje Krešimira Ćosića, razdoblje sa sveučilišta u Americi, igračko razdoblje, vremena kad je bio zamjenik veleposlanika u Americi, životopis te karta Hrvatske sa znamenitostima koje nose ime legende.


Krešimir Ćosić bio je prvi Hrvat koji je ušao u NBA Kuću slavnih te prvi Europljanin na NBA draftu.Na otvaranju izložbe, uz obitelj, okupili su se brojni štovatelji Krešimira Ćosića kao što su njegovi nekadašnji suigrači Nikola Plećaš, Željko Jerkov i Zoran Ćutura.


Bio je tu i bivši NBA igrač Jusuf Nurkić, slavni TV komentator Slavko Cvitković, dopredsjednica Udruge Zdenka Zrilić, vaterpolo legenda Dubravko Šimenc, predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Ministarstva turizma i sporta, Grada Zagreba  te brojni drugi.