Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

novi ministar

Erlić: Sljedeći tjedan predstavit ću svoj plan za EU fondove

Autor: Hina

12.01.2023. 14:48
Erlić: Sljedeći tjedan predstavit ću svoj plan za EU fondove


Predloženi novi ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u izjavi Hini najavio je da će saborskim zastupnicima sljedeći tjedan predstaviti svoj plan za unaprjeđenje sustava apsorpcije EU fondova za novu perspektivu do 2027. godine.


“Znam da je interes medijima velik, no još uvijek nisam ministar, tako da molim za strpljenje”, istaknuo je Erlić u izjavi dan nakon što ga je predsjednik Vlade Andrej Plenković predložio za ministra koji će zamijeniti Natašu Tramišak.


Erlić je trenutno u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova na dužnosti državnog tajnika, a najavio je da će se saborskim zastupnicima i javnosti predstaviti sljedeći tjedan.
“Saborskim zastupnicima predstavit ću svoj plan za unaprjeđenje sustava apsorpcije EU fondova za novu perspektivu 2021-2027 i na koji način možemo dodatno pridonijeti ujednačenom regionalnom razvoju Hrvatske”, rekao je Erlić.


Zahvalio se premijeru Plenkoviću na ukazanom povjerenju, kao i Predsjedništvu HDZ-a i parlamentarnoj većini na podršci.


“Već sam dugo u sustavu EU fondova, a u Ministarstvu sam državni tajnik zadnje dvije i pol godine. Radio sam na izradi programskih dokumenata kojima se definiraju prioriteti ulaganja iz EU fondova u razdoblju 2021.-2027”, kaže Erlić.


Erlić je predsjednik zadarske gradske organizacije HDZ-a i član Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo inovacije i investicije. Rođen je u Zadru 1985. godine, a po zvanju je diplomirani ekonomist i sveučilišni specijalist.