Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

TEŠKE RIJEČI

Domovinski pokret: Glas za Plenkovića je glas za silovatelje i ratne zločince

Autor: Portal ZL

14.04.2024. 09:57
Domovinski pokret: Glas za Plenkovića je glas za silovatelje i ratne zločince

Foto: Domovinski pokretDomovinski pokret poslao je priopćenje u kojem prozivaju premijera Plenkovića zbog njegovog pozivanja birača Domovinskog pokreta da glasaju za HDZ.


Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:


“Šef HDZ-a Andrej Plenković danas opet glumi Hrvata i poziva birače Domovinskog pokreta da „glasaju za HDZ, za svoju maticu“.
Birači DP-a su odavno svjesni da je instalacijom Plenkovića na čelo HDZ-a ta stranka prestala biti „matica Hrvata“. Uostalom, da nije tako, Domovinski pokret ne bi postojao.


Plenković redovito, par dana pred svake izbore, postaje Hrvat. U ostalom vremenu između izbora svojim aktivnim neradom uz blagi smiješak ispraća tisuće Hrvata preko granice: Gute Reise! Auf Wiedersehen!


Plenković nije učinio ništa po pitanju progona ratnih zločinaca i silovatelja, koji i dalje neometano šeću na slobodi. Štoviše, nije ni pomislio postaviti pitanje o ratnoj odšteti svom kolegi iz EPP-a Aleksandru Vučiću, ne pita ni gdje su naši nestali, ne pita zašto u Srbiji nije uveden reciprocitet za zastupnike Hrvata u parlamentu, po uzoru na rješenje za Milorada Pupovca i ekipu.


Ne, naprotiv, Plenković Pupovcu plaća antihrvatsku medijsku djelatnost, kao i 40 fiksnih uporišta za širenje Srpskog sveta.


Sliči li to na HDZ, maticu Hrvata iz vremena dr. Franje Tuđmana?


Glas za Plenkovića je glas za silovatelje i ratne zločince, da i dalje budu na slobodi, glas kojim vi, građani RH, plaćate širenje Srpskog sveta”, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.