Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

HRABRE SE

Domovinski pokret: Čvrsto kao stijena stojimo da SDSS ne može biti dio vlasti

Autor: Hina

26.04.2024. 19:41
Domovinski pokret: Čvrsto kao stijena stojimo da SDSS ne može biti dio vlasti

Foto: Domovinski pokretDomovinski pokret objavio je u petak kako i dalje čvrsto stoje na pregovaračkim pozicijama, poručivši kako SDSS ne može biti dio vlasti i da se od načela ne odustaje, a također je i demantirao napise o podjelama unutar stranke.


“Čvrsto kao stijena i dalje stojimo na našim pregovaračkim pozicijama: SDSS ne može biti dio vlasti. Od načela se ne odustaje”, stoji u objavi Domovinskog pokreta na facebooku.


Objavu su heštegovima potpisali predsjednik DP-a Ivan Penava, zamjenik predsjednika stranke Mario Radić, glavni tajnik Josip Dabro te politički tajnik Damir Barna, a priložili su i zajedničku fotografiju uz spomen-križ u Vukovaru.
Što se tiče medijskih napisa o “nekakvim” podjelama u Domovinskom pokretu, poručili su kako jedino njihove supruge “zazivaju podjele” jer njih četvorice danima nema kući.


Klub zastupnika nacionalnih manjina nakon jučerašnjeg sastanka odlučio je dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora.


Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek je sinoć, upitan o protivljenju Domovinskog pokreta da SDSS sudjeluje u vlasti, za RTL rekao:


“Sve daljnje korake ćemo vjerujem riješiti u razgovorima idućih dana, u pregovorima s potencijalnim mandatarom i koalicijskim partnerima”.


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ranije danas izjavio je da nema novih momenata u pregovorima HDZ-a s Domovinskim pokretom oko sastavljanja parlamentarne većine, te dodao da se razgovori nastavljaju idući tjedan.