Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

SLUČAJ U KRAPINI

Dječak u restoranu naručio sok od jabuke pa završio u bolnici

Autor: P. N.

06.10.2023. 11:52
Dječak u restoranu naručio sok od jabuke pa završio u bolnici

Foto: iStock/NLDevetogodišnji dječak iz Krapine završio je u bolnici u Klaićevoj, nakon što je s ocem sjeo u restoran u vlasništvu poznatog krapinskog poduzetnika i tamo popio malo soka od jabuke. Policija i tužiteljstvo sad istražuju indicije kako se u bočici soka nalazila – opasna lužina, javlja RTL.


Sve se dogodilo početkom prošlog mjeseca kad je, prema riječima majke dječaka, suprug sa sinom išao na tehnički pregled za automobil. Dok su čekali, sjeli su u restoran kraj stanice popiti piće.


“Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je vidio, otvorila, donijela na stol, on je to popio i nakon prvog gutljaja on je počeo vikati kiselo, kiselo. I nakon minute povratio. Isti sok odmah je probao i suprug i dobio reakciju”, priča majka dječaka, prenosi Danas.hr.
Isprva su mislili da je sok pokvaren. Dječak se dan i pol žalio na bolove u želucu, a potom dobio i temperaturu. Odveli su ga u bolnicu, a tamo ih je dočekao novi šok – utvrđeno je da je dječak popio opasnu lužinu.


Pet dana je proveo na infuziji, morao je pod anesteziju, a utvrđene su mu i opekline jednjaka.


“Napravljena je obrada i dijete je sa dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu njegu sa obavezom kontrole da ne bi došlo do kasnih posljedica tog stanja”, kazao je ravnatelj Dječje bolnice Goran Roić.


Odvjetnica obitelji Jovana Puhalo vjeruje da nitko to nije napravio namjerno, ali ako se potvrdi – riječ je o kaznenom djelu iz nehaja.


“U bočici od soka poslužen mu je odmaščivač – lužina PH u visini 13 zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tijela u ovom slučaju policijska postaja Krapina i nadležno državno odvjetništvo što prije poduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost”, kaže odvjetnica.


Krapinsko-zagorska policija potvrdila je da provodi istragu, a iz prozvanog restorana poslali su tek kratko priopćenje da ne žele ništa komentirati zbog istrage.


Inspekcija je, piše Danas.hr, iz restorana izuzela sve uzorke sokova i nije pronađeno ništa sporno. Obitelj je neslužbeno doznala kako je netko u bočicu od soka utočio profesionalno sredstvo za čišćenje felgi – koje je zabunom ostavljeno u hladnjaku.