Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PERUŠIĆ

Djeca u Perušiću ne idu na nastavu zbog navodne prijetnje jednog učenika: 'Ne puštamo djecu u školu do daljnjega...'

Autor: Portal ZL

25.04.2024. 08:26
Djeca u Perušiću ne idu na nastavu zbog navodne prijetnje jednog učenika: 'Ne puštamo djecu u školu do daljnjega...'

Foto: Screenshot: HRTVeć šesti dan djeca u osnovnoj školi u Perušiću ne pohađaju nastavu radi straha od navodno izrečene prijetnje jednog učenika šestog razreda, a s druge strane majka učenika optužuje sve djelatnike škole, ali i roditelje da je njezino dijete žrtva, piše HRT.


Školu je posjetila psihologinja, a s njom su razgovarali i djeca i roditelji.


– Gospođa je stvarno divna psihologinja i razgovarala je s nama otvoreno, rekla nam je da je svaki naš osjećaj potpuno opravdani da je to razumljivo i da će to trajati neko vrijeme, da ćemo se sigurno neko vrijeme osjećati nelagodno, a je li mi pomoglo – ne znam, možda kad se malo slegne, rekla je Josipa Milković, predstavnica roditelja, za HRT. Roditelji i dalje inzistiraju na odgovorima, ne osjećaju se sigurnima djecu poslati na nastavu, a očekuju od institucija da što prije riješe problem. – To očito u ovom trenutku nitko ne zna, ali zasigurno škola, ministarstvo, institucije koje su za to nadležne, trebaju donijeti neku odluku koja će nama dati neku sigurnost, nastavlja Milković.
– Ne puštamo djecu u školu sigurno do daljnjega, dok ne dobijemo mi sigurnu potvrdu da su nama djeca u toj školi sigurna, dodao je Perica Orešković, roditelj.


HRT neslužbeno saznaje da je iz Županije upućen zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja da učenik koji je navodno prijetio učiteljima i školskim kolegama do donošenja zadovoljavajućeg rješenja školu pohađa online. Majka tog učenika ističe da se njezino dijete sustavno maltretira, a ima ozbiljne primjedbe na rad ravnateljice i stručne službe škole. Pisala je svim institucijama i tvrdi da je cijela hajka neosnovana te da psihički i emotivno vrlo teško podnose ovoliku količinu laži, piše HRT.