Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

BIVŠI HDZ-OVAC

Damir Škaro proglašen krivim za silovanje radnice AK Siget kojim je šefovao

Autor: Hina

29.03.2023. 15:29
Damir Škaro proglašen krivim za silovanje radnice AK Siget kojim je šefovao

Foto: Boris Ščitar/PIXSELLDamir Škaro dobio je dvije godine i šest mjeseci zatvora nakon što je na Županijskom susu u Velikoj Gorici proglašen krivim za silovanje i spolno uznemiravanje radnice Autokluba Siget, kojem je ovaj negdašnji saborski zastupnik HDZ-a bio na čelu. Nedjela su se dogodila od lipnja do 9. kolovoza 2019. godine, javlja Dnevnik.hr.


Škaro se nije pojavio na izricanju ove nepravomoćne presude, a javnost je isključena s obrazlaganja presute. Škaro mora platiti i 3.787,90 eura troškova suda i vještačenja.


Šokantni detalji


Za prvo kazneno djelo, spolno uznemiravanje, dobio je osam mjeseci kazne, a za silovanje dvije godine. Sud mu je to preinačio u jedinstvenu kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora. U kaznu će mu se uračunati i period koji je bio u pritvoru.
Priča o Škari počela se odmotavati nakon što je žrtva ekipi Provjerenog ispričala šokantne detalje događaja, a Škaro je nakon toga podnio kaznenu prijavu protiv novinara i urednice emisije.


Škaro je osumnjičen za spolno zlostavljanje u prostorijama AK-a Siget. Samo nekoliko sati nakon što ga je žrtvina liječnica policiji prijavila za silovanje Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke.


Nudio joj novac da šuti


Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima. Uhićen je pri ulasku u Hrvatsku 12. kolovoza 2019.


Škarina žrtva za emisiju Provjereno Nove TV opisala je način na koji ju je seksualno zlostavljao: “Onda mi je rekao da nemam zašto govoriti da prekine, da će raditi što hoće”, ispričala je žrtva.


Dodala je da joj je rekao: “Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te.”


“Tog dana kad sam otišla doktorici, koja je prijavila policiji, odmah ujutro u 2:50 stigla mi je njegova poruka”, ispričala je žrtva, prenosi Dnevnik.hr.


Suđenje zbog optužbe predsjednika Autokluba Siget za silovanje nekadašnje djelatnice bilo je zatvoreno za javnost.