Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

POTPREDSJEDNIK VLADE

Butković: Neki trgovci spremni su vratiti cijene na razinu od 31. prosinca

Autor: Hina

11.09.2023. 15:56
Butković: Neki trgovci spremni su vratiti cijene na razinu od 31. prosinca

Foto: Davor Kovačević/NLNakon sastanka vladajuće koalicije potpredsjednik Vlade Oleg Butković oglasio se o novim mjerama Vlade, a cijeli paket težak je 500 milijuna eura.


– Neke mjere su na snazi do kraja trećeg mjeseca sljedeće godine, a za neke od njih moramo donijeti odluku sada, prvenstveno što se tiče električne energije, rekao je Butković, prenose 24sata.


Osvrnuo se na cijenu za velike i male poduzetnike.
– Budući da je cijena struje manja, svi ti poduzetnici mogu ugovarati manju cijenu pa ćemo vidjeti do četvrtka da vidimo što to njima znači, ima li to smisla, ali o svima će se voditi računa i nikoga nećemo zapostaviti, dodao je.


Dođe li do bilo kakvog šoka ili poremećaja, ističe Butković, Vlada će uvijek reagirati: “To smo pokazali nebrojeno puta.”


– Ne trebaju se poduzetnici bojati, ako bude tektonskih poremećaja, Vlada će uvijek reagirati, ali ćemo s njima obaviti razgovor da vidimo je li bolje da ostanu ovakve mjere ili ima li smisla da ovakve mjere postoje, rekao je.


Neki trgovački lanci su spremni vratiti cijene na razinu 31.12.2022. godine, naveo je ministar, osvrčući se na pisanje medija da Vlada vraća cijene za 1.300 namirnica zbog čega će se sutra održati hitan sastanak s trgovcima.


– Premijer će u četvrtak predstaviti mjere, mi smo sada konture predstavili partnerima, večeras će premijer to na stranačkom sastanku, rekao je Butković, prenose 24sata.


Dodao je da ostaju mjere za umirovljenike: “Sve je sveobuhvatno, ciljano.”