Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

ZAGREBAČKI NADBISKUP

Bozanić na polnoćki pozvao na odgovornost prema sadašnjem trenutku

Autor: Hina

25.12.2022. 08:17
Bozanić na polnoćki pozvao na odgovornost prema sadašnjem trenutku

Foto: Marko Lukunić/PIXSELLZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je u nedjelju na polnoćki u Zagrebu na odgovornost prema sadašnjem trenutku, poručivši da “nitko nije isključen iz Božića, jer Božić objavljuje božju ljubav prema čovjeku”.


Bozanić je predvodio misno slavlje u bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu. “Mi u ovaj crkveni prostor, u ovaj naš Betlehem, nismo došli Bogu koji je daleko od našega života, nego Bogu koji je blizu, koji je naš Otac koji se raduje što se na Božić okupila njegova obitelj”, rekao je.


Naglasio je da “nitko nije isključen iz Božića, jer Božić objavljuje božju ljubav prema čovjeku potpuno besplatnu, koja se očituje u neočekivanom obliku”.
Kazao je da je “Božić početak Isusova ljudskog postojanja u kojemu se pojavila milost Božja, spasiteljica svih ljudi, koja nas je odgojila da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih pobuda, te da razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu”.


“Betlehem govori o konkretnosti ljudskog života, o važnosti naše sadašnjosti, jer jedino u njoj nam je dano živjeti. Svaki je trenutak važan, a uvijek je važan samo sadašnji trenutak, stoga trebamo biti odgovorni i za darovano vrijeme, i za vlastito tijelo, i za prostor u kojemu živimo”, naglasio je Bozanić.


“U jaslicama koje nas vode do Betlehema nalazimo dijete Isusa. U tom djetetu nalazimo svoje korijene, svoj identitet, jer riječ je tijelom postala i nastanila se među nama”, rekao je.


“Draga braćo i sestre, vama i vašima, posebno onima kojima nije moguće ovoga Božića doći u crkvu na božićno slavlje, te svima koji ste s nama povezani putem radija i televizije, od srca čestitam i želim sretan Božić!”, zaključio je Bozanić.