Petak, 31. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

hrvatski telekomi

Besplatno komuniciranje prema svim mrežama u Turskoj i Siriji

Autor: Hina

10.02.2023. 10:44
Besplatno komuniciranje prema svim mrežama u Turskoj i Siriji

Foto: iStockHrvatski telekom (HT), A1 Hrvatska i Telemach Hrvatska zbog razornih potresa u Turskoj i Siriji omogućuju u veljači besplatni roaming i komuniciranje iz svojih fiksnih i mobilnih mreža prema svim mrežama u Turskoj i Siriji, doznaje se iz tih telekoma.


HT tako svojim korisnicima u razdoblju od 6. do 28. veljače omogućava pozive iz svoje fiksne i mobilne mreže prema svim mrežama u Turskoj i Siriji te slanje SMS poruka bez naknade.


Isto vrijedi i za korištenje roaminga iz Turske i Sirije prema svim ostalim zemljama.
“Svi prometi u navedenom razdoblju neće biti obračunati korisnicima. Cilj je olakšati, koliko je to moguće, komunikaciju s njihovim obiteljima i prijateljima u Turskoj i Siriji”, kažu iz HT-a.


Slično su učinili i u HT-ovoj matičnoj grupi Deutsche Telekom (DT), koji do sredine veljače neće naplaćivati pozive između Njemačke, Turske i Sirije, točnije neće naplaćivati pozive od 6. veljače, retroaktivno, do 15. veljače, a naknada će biti oslobođeni svi klijenti DT-a i Congostara.


Iz A1 Hrvatska poručuju pak do kraja veljače omogućavaju pozive i SMS-ove iz fiksne i mobilne mreže bez naknade, kao i besplatan roaming iz Turske i Sirije.


“Suosjećamo s ljudima u Turskoj i Siriji, želimo pomoći i pružiti potporu i onima koji hrabro odlaze pomoći u potresom pogođene krajeve do kraja veljače”, kažu iz A1.


Izražavajući solidarnost s građanima Turske i Sirije, koje su pogodili razorni potresi, iz Telemacha Hrvatska zbog tih izvanrednih okolnosti od 9. do zaključno 15. veljače svojim pretplatnicima u Hrvatskoj omogućuju tisuću minuta međunarodnih telefonskih poziva prema Turskoj i Siriji.


To se odnosi na pozive i putem mobilne i fiksne mreže i bit će besplatni.


I oni su uz to tijekom istog razdoblja ukinuli i naknade za roaming njihovim pretplatnicima koji borave u Turskoj, kako bi mogli lakše ostati povezani sa bližnjima.


“Izražavamo nadu u pronalazak što većeg broja preživjelih i spremni smo pružiti podršku”, kažu iz Telemacha.